top of page

Frederike Schonis

"Dit is wat ik wil kunnen!" dacht ik toen ik Ella Fitzgerald hoorde zingen.

 

Ik was zeventien. Ella raakte me in m’n hart en bracht een nieuwe wereld.

In die liedjes hoorde ik de woorden die ik voelde. Ze zette me op een spoor, vanaf dat moment ben ik op avontuur in de jazz gegaan. Als kind was ik gewoon áltijd aan het zingen. Een dromer. In m’n eigen wereld. Een kind dat braaf deed wat ze moest doen.

Ondertussen wilde ik maar 1 ding: muziek maken.

 

Ik speelde blokfluit en altfluit en later kwam er als tiener de radio-cassettespeler waarmee ik luisterde naar The Carpenters en Abba. Op de middelbare school ben ik meteen in de schoolband gegaan. Heerlijk vond ik dat.

 

Ik studeerde logopedie – moest een vak leren. En ging daarna zes jaar naar het conservatorium om daar als docerend en uitvoerend musicus af te studeren. Een mooie tijd in mijn leven.

 

Omdat ik het instrument stem goed wilde kennen heb ik me in de jaren daarna gespecialiseerd op zangtechniek. Ik ben gecertificeerd Master Teacher in EVTS [link]

 

Ik geef al meer dan 10 jaar les op de Dutch Academy of Performing Arts en in mijn eigen praktijk. Ik heb mensen getraind in hun presentatietechnieken en mensen uitgenodigd vrij te zingen in mijn Winkel van Zinkel In Rotterdam-Schiebroek.

 

Mijn focus verschuift. Zingen gaat over zelfbewustzijn. Of ik nu zelf schrijf en zing, of lesgeef: het gaat steeds duidelijker over het vinden van kracht en het stem durven geven.

bottom of page